Premis de l’economia social 2024

Reconeixement dels millors treballs universitaris sobre l’economia social o per formar especialistes en gestió de cooperatives.

L’acció consisteix en atorgar premis als millors treballs de Fi de Grau i Postgrau, i treballs de Fi de Màster que s’hagin realitzat en universitats catalanes públiques i privades i que s’hagin presentat entre el 30 d’octubre del 2023 e el 22 de juliol del 2024 (ambdós inclosos) en temes relacionats amb l’economia social o el cooperativisme. Aquesta acció fomentarà l’especialització en aquestes àrees de coneixement i impulsarà a l’alumnat amb inquietuds socials.

En aquesta edició, i davant de l’emergència climàtica que viu actualment el planeta, es valorarà molt positivament aquells treballs que vinculin l’economia social o les cooperatives amb la transició ecosocial (transició de les societats cap a la sostenibilitat, equilibrant el desenvolupament econòmic i social amb els recursos limitats del medi natural).

Per a qualsevol consulta sobre els Premis us podeu dirigir a: premis@rocagales.cat.

Bases dels premis (català)
Bases de los premios (español)
Rules of the awards (english)

Lliurament de treballs fins al 22 de juliol del 2024.

Inscripcions

 


Treballs reconeguts als premis de l’economia social 2022

En la passada edició del 2022 es van presentar 43 treballs d’11 universitats catalanes, on es van valorar especialment la resposta del cooperativisme i l;economia social las reptes actuals.

Accés a la nota de premsa

 

Treballs reconeguts en els Premis de l’economia social 2022

  1. Premi al millor treball de final de grau per al treball “Economia Social i Solidària al món rural. Una proposta transformadora per revertir el despoblament” d’Ariadna Julià de Gispert. UPF.
  2. Premi al millor treball de final de grau per al treball “Renewable Energy Communities: Solution for the Spanish energy crisis“, de Jordi Signes Beltri. UAB.

 

  1. Millor treball de final de màster per al treball “Models alternatius de tinença i ús de l’habitatge en el món rural” de Marc Dalmau Saba. UAB.
  2. Millor treball de final de màster per al treball “Formes organitzatives basades en l’autogestió al tercer sector social. Estudi de cas de l’associació ALBA” de Jordi Valls Olivé. IGOP – UAB.

 

  1. Millor treball de final de postgrau per al treball “Reflexions i eines per a la creació de Comunitats Energètiques” d’ Anna Lara Llonch. UAB.
  2. Millor treball de final de postgrau per al treball “Ecopienso: Supermercado ecológico para tus mascotes” de Paula Jiménez Navas. Tecnocampus.

 

Premi especial per al treball “Cucsperativa SCCL. Projecte per una gestió mancomunada dels residus orgànics” de Gemma Graells, Ignacio Pino Rojas, Rubén Sosa, Clàudia Cavaller Àlvarez i Ferran Surriba Codony. UPF.

Vídeo de l’acte de lliurament


Treballs reconeguts als premis de l’economia social 2021

En la passada edició del 2021 es van presentar 36 treballs de 9 universitats catalanes, on es va valorar especialment la resposta del cooperativisme i l’economia social als reptes actuals.

Accés a la Nota de premsa

Treballs reconeguts en els Premis de l’economia social 2021

  1. Millor treball universitari sobre economia social per La preservació de la qualitat democràtica quan es produeix un canvi d’escala en les cooperatives ha guanyat el premi al millor treball universitari sobre economia social” de Raimon Carreras Marin, de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

 

  1. Premi al millor treball de final de grau per “Moviment cooperatiu i dret a la ciutat. Mancomunar la ciutat per produir noves quotidianitats d’Almodis Cebrià Salvador de la Universitat de Barcelona.
  2. Premi al millor treball de final de grau per “Model cooperatiu d’habitatge i organització de les cures: Espais col·lectivitzats i dinàmiques igualitàries” d’Anna Carles Martín de la Universitat Pompeu Fabra.

 

  1. Millor treball de final de màster per “Fruiturisme: Creació i promoció de rutes turístiques a la província de Lleida utilitzant les agrobotigues com a element dinamitzador“, de Raül Masot Pinilla, de la Universitat de Lleida.
  2. Millor treball de final de màster per “La coproducció en les polítiques socials a Barcelona. Una mirada des d’Alencop, Diomcoop i el Sindicat Popular de Venedors Ambulants” de Júlia Jaumot Lluch, estudiant de l’IGOP-UAB.

 

  1. Millor treball de final de postgrau va ser per al treball “Transició energètica, per a qui? Una reflexió sobre el potencial de l’Economia Social i Solidària en una transició energètica justa“, de Clàudia Torrens Flores, estudiant de la UPF-BSM.
  2. Millor treball de final de postgrau per “L’extensió .Coop: Antecedents i visió de futur” de Maria Martí Sabaté del Tecnocampus de Mataró.
Durant l’acte es va compartir vídeo que podeu veure a continuació:

Treballs presentats durant cinc edicions dels Premis de l’economia social

 

Vídeos de guanyadors i guanyadores dels Premis d’Economia Social d’edicions anteriors